Rexel zet bod door bij aanmelding van 66,7 pct Hagemeyer

Naarden, 21 dec. Rexel heeft het bod op handelshuis Hagemeyer geformaliseerd. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde biedingsbericht. Het Franse technische handelshuis handhaaft het eerder uitgebrachte bod van 4,85 euro per aandeel, dat neerkomt op ongeveer 3,1 miljard euro in totaal. De aanmeldingstermijn voor aandeelhouders loopt van 24 december tot en met 4 maart. Rexel doet het bod gestand bij aanmelding van ten minste 66,7 procent van de stukken. Hagemeyer zal het bod van Rexel eind februari toelichten op een speciale aandeelhoudersvergadering. De Fransen zijn van plan na de overname onderdelen van Hagemeyer, de op twee na grootste distributeur van elektronische materialen, door te verkopen aan zijn Franse branchegenoot Sonepar.