Radio Voorkeur

Desmet Live. Talkshow vanuit Café Desmet in Amsterdam. Stephan Sanders, Amanda Kluveld, Chris van der Heijden en Stine Jensen discussiëren over de grens tussen wetenschap en journalistiek, onder leiding van Theodor Holman. Ook is Wim Noordhoek te gast, radiomaker van onder andere het popprogramma Help en grondlegger van culturele radioprogramma’s als Suite en De Avonden. Radio5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Hij wordt wel het best bewaarde geheim onder de Nederlandse pianisten genoemd. Een wonderlijke titel voor iemand die als een van de weinigen Bach en Mozart snapt. Klassiek pianist Willem Brons geeft ter ere van zijn zeventigste verjaardag een concertserie met werken die hem zijn hele leven hebben gefascineerd. In Kunststof een terugblik op zijn carrière als veelzijdig vertolker van werken van Mozart, Bach en Schubert. Radio1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Regisseur Dick Maas over zijn nieuwe film Moordwijven. Journalist Ronald Ockhuijzen bericht van het filmfront. Duizendwoordenverhaal Appelschil, geschreven door aspirant-schrijver Joep Stapel, wordt beoordeeld door Jan Wijnen en Thomas Verbogt. Radio6, 20.00-22.00u.