Porgy en Bess tussen de zwabbers

Vocalist en stemkunstenaar Al Jarreau in het Convention Centre Den Haag waar hij met de Duitse NDR bigband stukken van de zwarte opera Porgy and Bess ten gehore bracht. Foto: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas

Frank Groothof maakt een kinderversie van Gershwins opera Porgy and Bess. Om de jonge kijkers binnen te sleuren, bedacht de charismatische kinderheld een raamvertelling over de schoonmakers Sjonnie en Bep die het verhaal navertellen, over de gedoemde liefde tussen manke Porgy en junkie Bess, verslaafd aan ‘droompoeder’. Met humor en een uitgebalanceerde, maar nooit opzichtige moraal behoudt Groothof een speelse spankracht. Marzieh Reyhani doet Bess, Groothof doet zelf ongeveer alle andere rollen, het jazztrio Dig d'Dizz begeleidt de hits: I Got Plently O’ Nuttin, I loves you, Porgy, It Ain’t Necessarily So en het nooit vervelende Summertime.

Tournee: t/m 21 juni. Inl: 0299-621462 of www.frankgroothof.nl.