Poker voor mannen en romantiek voor vrouwen

Lucky You

Lucky You

Regie: Curtis Hanson. Met: Eric Bana, Drew Barrymore, Robert Duvall.

€ 19,99 ***

In Lucky You zit een scène die symbool staat voor wat er mis is met de nieuwe, niet in de bioscoop uitgebrachte film van Curtis Hanson (8 Mile, L.A. Confidential, Wonder Boys). De net in Las Vegas aangekomen Billie Offer (Barrymore) is een relatie begonnen met pokerspeler Huck (Bana), de zoon van beroepsgokker (Duvall) met wie hij nog een appeltje te schillen heeft. Billie en Huck zitten aan een diner. Dan komt vader binnen. Billie’s telefoon gaat en zij verlaat de scène. Vader en zoon ruziën over het verleden. Dan beginnen ze te kaarten. Precies op het moment dat Huck al zijn geld verloren heeft, komt Billie weer binnen. Het probleem in de film is het personage van Billie. Ze heeft de functie van moreel centrum en is de stand-in van de toeschouwer die ook niets van poker weet. Als ze voor het verhaal niet nodig is, kan ze letterlijk de set verlaten. Maar omdat Lucky You meer wil zijn dan een film over poker voor mannen, is er een niet overtuigende romance in het scenario verwerkt, zodat ook vrouwen de dvd kopen of huren.