Plakkou

Zachte lucht staat op het punt ons land in te trekken, maar meestal is de koude lucht erg plakkerig en het kan dan ook wel even duren voordat de temperatuur in heel Nederland duidelijk boven nul is uitgekomen. Vanavond en vannacht vriest het in het hele land. In het binnenland gaat het matig vriezen, de temperatuur zakt naar 5 of 6 graden onder nul. Het is overwegend bewolkt en het zicht blijft beperkt door nevel en mist. Met name in de zuidelijke helft van het land komen ook een paar opklaringen voor. Wind staat er nauwelijks. Morgenochtend begint de dag grijs en koud. De mist en lage bewolking blijft hardnekkig in het noorden, elders komt geleidelijk de zon tevoorschijn. Onder de bewolking komt de temperatuur opnieuw niet boven nul, elders komt de temperatuur geholpen door wat zonneschijn net even boven nul uit. Zondagnacht gaat het opnieuw licht vriezen, alleen aan zee komt het vrijwel niet tot vorst. De bewolking neemt toe en tegen de ochtend gaat het vanuit het westen regen. Op enige afstand van zee is de lucht koud genoeg voor winterse neerslag, waarschijnlijk wat lichte ijzel. In de middag is het droog, breekt de zon even door en met een westelijke wind komt de temperatuur ruim boven nul. Maandag en dinsdag blijft het kwakkelen. ’s Nachts vriest het nog licht en overdag is het met 2 of 3 graden kil. Pas op Tweede Kerstdag is de winterkou echt verdreven.