Overige films

* The Fugitive (Andrew Davis, 1993, VS). Geslaagde actiethriller naar vermaarde tv-serie over de voortvluchtige, ten onrechte van moord beschuldigde dokter Richard Kimble. Omvangrijke actiesequenties gaan niet ten koste van karakterisering van de hoofdpersonen: Harrison Ford als de onfortuinlijke, aan luxe gewende dokter en een schitterende Tommy Lee Jones als de achtervolgende rechercheur Gerard, een harde, twijfelende man vol gevoel dat hij niet wil voelen. Net5, 20.30-22.30u.

* Shrek (Andrew Adamson, 2001, VS). Buitengewoon succesvolle computeranimatiefilm van Spielbergs DreamWorks is een heerlijk tegendraadse versie van het klassieke sprookje van het mooie meisje en het lelijke beest. Groene boeman gaat met raaskallende ezel mooie prinses bevrijden. RTL4, 21.00-22.35u.

Milarepa (Neten Chökling, 2006,India/Bhoetan). Speelfilmdebuut van de Tibetaanse lama Neten Chökling. Het is het nu eens dramatische, dan weer lichte verhaal van de jonge jaren van een uitverkorene. Veel natuur, folklore en rituelen. Ned.2, 23.50-1.25u.

La cité des enfants perdus (Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet, 1995, Frankrijk). Tweede speelfilm van Frans regisseursduo is mislukte poging om het succes van hun Delicatessen te kopiëren. Volop buitenissige personages, een fabelachtige artdirection, veel visuele grappen en een verhaal dat alle kanten op schiet over een demonische wetenschapper die kinderen van hun dromen berooft. Canvas, 0.10-2.00u.

* Stromboli, terra di Dio (Roberto Rossellini, 1949, Italië). Ingrid Bergman en Mario Vitale in psychologisch drama over twee ongelijke echtelieden: een Litouwse vluchtelinge en een gewezen Italiaanse krijgsgevangene. Ned.2, 1.25-3.05u.