Oorlogje spelen op ’t Offerfeest

Oorlogje spelen op ’t Offerfeest Jenin. Palestijnse jongens spelen met hun nieuwe speelgoedgeweren in de stad Jenin, op de Westelijke Jordaanoever. De geweren hebben ze zojuist kado gekregen voor Eid al-Adha, het Offerfeest. Het driedaagse islamitische feest begon voor sommigen moslims gisteren, voor de meesten woensdag al. De begindag verschilt per regio. Kinderen krijgen vaak geld, kleding en speelgoed en ter viering worden geiten, koeien en kamelen geslacht. Palestinian boys play with their new toy guns, which they received as presents for Eid al-Adha, in the West Bank city of Jenin, 20 December 2007. Children traditionally receive money, clothes and toys at the start of the three-day holiday. The Muslim holiday of Eid al-Adha (Festival of Sacrifice), falls on the tenth day of Zulhijjah, the final month of the Muslim year. To celebrate Muslims slaughter sheep, goats, cows and camels to commemorate Abraham's willingness to sacrifice his son Ismail on God's command. AFP PHOTO/SAIF DAHLAH AFP

Palestijnse jongens spelen met hun nieuwe speelgoedgeweren in de stad Jenin, op de Westelijke Jordaanoever. De geweren hebben ze zojuist kado gekregen voor Eid al-Adha, het Offerfeest. Het driedaagse islamitische feest begon voor sommigen moslims gisteren, voor de meesten woensdag al. De begindag verschilt per regio. Kinderen krijgen vaak geld, kleding en speelgoed en ter viering worden geiten, koeien en kamelen geslacht.

Op het Offerfeest herdenken moslims de bereidwilligheid van aartsvader Abraham om zijn zoon, zijn enige opvolger, te offeren. Dat had God hem opgedragen, terwijl Abraham ook was beloofd dat hij een groot nageslacht zou krijgen. Toen hij zijn gehoorzaamheid bewees, werd de slachtpartij op het laatste moment verhinderd door God. Christenen en joden kennen eenzelfde verhaal over Abraham, ‘vader van alle gelovigen’.