Martelcomplex ontdekt in Irak

Martelcomplex ontdekt in Irak Bagdad. Dit bed, waaraan een stroomkabel is verbonden, staat in een vermoedelijk martelcomplex in Irak. Volgens het Amerikaanse leger werden de drie gebouwtjes met martelwerktuigen begin deze maand ontdekt in de provincie Diyala. Bij het complex vonden militairen 26 lijken. Het complex is waarschijnlijk van Al-Qaeda-in-Irak. Martelen gebeurt op grote schaal in Irak: alle partijen maken zich er schuldig aan. Foto AP In this image released by the U.S. Army, Thursday Dec. 20, 2007, a metal bed connected to an electric shock system is seen inside an alleged torture complex near Muqdadiyah, about 90 kilometers (60 miles) north of Baghdad, Iraq on Sunday, Dec. 9, 2007. U.S. soldiers found mass graves north of Baghdad next to a torture center where chains were attached to blood-spattered walls and a metal bed frame was still connected to an electrical shock system, the military said Thursday. (AP Photo/US Army, HO) Associated Press