Limbabwe

Normale mannen hebben een ochtenderectie. Nederland heeft Maxime Verhagen. De slang in het aards paradijs sprak ook met een zachte g, ik weet het zeker. Glibberig en zalvend zijn de mannenbroeders die handenwringend over ons waken. En dan gaat de wekker. Tijd om je lakens uit te spoelen.

Ik haat de Limburgers. Ik haat de Limburgers die ontkennen dat ze uit Limburg komen en beweren dat ze uit Brabant komen of Zeeland of Drenthe, ik haat die hypocriete gluiperds. Ze geloven in dingen als godsdienst. Ze geloven erin om ons grinnikend dingetjes te verbieden. Ze geloven in een padvinderskamp waar alle gezonde jongetjes de slaapzak vol pissen van het ene rare jongetje want zo gaan dat soort dingen.

Normale mannen hebben knuisten. Maar de Limburgers glibberen als Nivea Light door je vingers en heffen een vettaks op je supershoarma. Ze hebben hun gezichten ingesmeerd met karnemelk. Ze hebben het geld van hun demente moeder allang weggesluisd naar spaarfondsjes. Ze wassen hun handen in elkaars kwijl. Ik haat de boerenhoeven waar ze hun bruiloften vieren. Ik haat hun schoongewassen handen.

Ik haat de stad Oss, de hoofdstad van Limbabwe, al hebben ze daar het gore lef om te beweren dat ze niets met Venlo te maken hebben. Ik haat hen die op hoge toon zeker zitten te weten wat slecht voor ons is, omdat de goedertieren karnemelkgod de paddo’s en hoeren niet heeft geschapen naar hun beeld. Ik haat de christenen die bidden tot het beleggingsfonds van onze nationale trots. Ik haat het museum voor Vaderlandse Geschiedenis in Arnhem.

Normale mannen hebben een druipend minnaresje dat ze alle hoeken van de motelkamer laten proeven. Nederland heeft een premier. Met houten geweertjes worden onze jongens de wereld in gestuurd. Iedereen is gedrenkt in karnemelk. Ik haat hen die blijmoedig menen zeker te weten het goede te doen. Ik haat de Limbabwisering van Nederland.

Wij zullen roken in de horeca! Nooit zullen wij trouwen in een hoeve! Wij zullen al onze slechte gewoonten met hand en tand verdedigen!

Ilja Leonard Pfeijffer

Romancier en dichter.