Krajicek bemoeit zich met de kleedruimtes

Het gaat goed met het ABN Amro World Tennis Tournament. Nadat het Rotterdamse tennistoernooi twee maanden geleden de fel begeerde ATP 500 status binnensleepte – en daardoor aantrekkelijker wordt voor topspelers omdat er meer punten vallen te behalen – werd vanmorgen ook het sponsorcontract met ABN Amro voor drie jaar verlengd. In 2009, 2010 en 2011 zal de bank op jaarbasis 2,7 euro in het tennisevenement investeren (tegen 2,1 miljoen euro nu). „Tennis sluit goed aan bij de interesse van onze klanten”, stelde hoofd sponsoring Ernst Boekhorst vanmorgen in het hoofdkantoor van de bank. „Zeker nu het toernooi vanaf 2009 tot de tien 500-punten toernooien gaat behoren. Dat verhoogt de status.”

De verlenging van het sponsorcontract was reden voor Richard Krajicek om zijn eigen contract als toernooidirecteur met drie jaar te verlengen. „Ik had weinig bedenktijd nodig”, aldus de voormalige toptennisser. „Ik tennis al sinds mijn derde. En op deze manier kan ik bij de sport betrokken blijven.” De Wimbledonkampioen van 1996 toonde zich verheugd over de 500-status, die mede werd toegekend op basis van een bezoek van ATP-topman Etienne de Villiers, vorig jaar aan Rotterdam. „Hij was onder de indruk van de organisatie en sfeer. Dat speelde zeker een grote rol.”

Ook Rotterdam wil niet achterblijven. De gemeente investeert 40 miljoen euro in een verbouwing van sportpaleis Ahoy die in 2010 voltooid moet zijn en meer zitplaatsen en mooiere kleedruimtes moet opleveren. „Met dat laatste ga ik mij intensief bemoeien”, beloofde Krajicek.