Evita met nieuwe rijzende ster

Evita door Joop van den Ende Theaterproducties regie: Matthew Ryan premire 16.12.07 Nieuwe Luxor Theater Rotterdam op de foto: Brigitte Heitzer (Eva Duarte) fotograaf Deen van Meer, aangesloten bij de beroepsvereniging van fotografen GKf bij gebruik naamsvermelding verplicht deze foto mag vrij van auteursrechtvergoeding gebruikt worden voor persdoeleinden in het kader van de produktie fotograaf Deen van Meer Oudezijdsvoorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 t.n.v. In Beeld email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van

Via een tv-wedstrijd veroverde Brigitte Heitzer de hoofdrol in Evita, de musical van lord Lloyd Webber en sir Tim Rice over de Argentijnse politica Eva Peron, door haar volk als heilige vereerd. Deze uitvoering is aardser en duisterder dan de vorige, met Stanley Burleson als een indrukwekkende Che, de verteller die hier niet alleen een sardonische spotgeest speelt, maar ook veel ondubbelzinniger dan voorheen laat zien hoe verachtelijk hij die hele Evita-poppenkast vindt. Brigitte Heitzer speelt en danst en zingt met een volstrekt vanzelfsprekende présence. De aan Evita gewijde woorden „deze mooie nieuwe ster in de maak” slaan óók op haar.

Tournee t/m 19/10. Inl. 0900-3005000, www.musicals.nl.