een weekeinde vol sport

NOS Studio Sport Jaaroverzicht, Ned. 1, vrij 21.30 uur

Vanavond de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen sportjaar in het jaaroverzicht van Studio Sport. Met natuurlijk de spannende ontknoping van de eredivisie, schaatsster Ireen Wüst die toch niet Europees maar wel wereldkampioen allround werd, en natuurlijk een terugblik op de spraakmakende want door dopingzaken gerelateerde Tour de France. Ook geven diverse columnisten hun kijk op het sportjaar 2007.

Darts, WK PDC t/m 1 jan, SBS6, zat 23.30 uur

In Londen strijden de darters die zijn aangesloten bij de bond PDC om het officieuze wereldkampioenschap. Met de Nederlanders Raymond van Barneveld, Roland Scholten, Michael van Gerwen, Jelle Klaassen en Vincent van der Voort.

Schaatsen op natuurijs, vrij en zat, www.knsb.nl

De eerste schaatswedstrijden op natuurijs zijn inmiddels gereden. Vandaag wordt er een kortebaanwedstrijd gehouden in Molenaarsgraaf (20.30 uur), morgen in Uilesprong (13.00 uur). Meedoen? Kijk op de website van de schaatsbond KNSB waar je je moet melden en hoe laat.

Loting Champions League en UEFA Cup, Sportjournaal, Ned 1. vrij 18.45 uur

PSV speelt na de winter niet meer in de Champions League, maar in de derde ronde (knock-outfase) van het UEFA-Cuptoernooi. Vanmiddag weet interim-trainer Jan Wouters op welke ploeg hij z’n spelers moet voorbereiden. Ook de loting van de tweede ronde van de Champions League vindt vandaag plaats.

Eredivisie live, RTL 7, vrij 20.20 uur, Samenvattingen, RTL 4, zon 19.00 uur

Terwijl in het amateurvoetbal de wedstrijden zijn afgelast, moeten de profspelers dit weekeinde gewoon de kou in. PSV krijgt morgenavond in Eindhoven bezoek van FC Utrecht, Ajax speelt zondag uit tegen Excelsior, terwijl Feyenoord afreist naar Nijmegen voor het duel met NEC. AZ treft in Alkmaar Roda JC. Vanavond live Willem II-De Graafschap.