Een powerdame die zich ook kwetsbaar toont

Ledisi: Lost & Found

cd soul

Ledisi: Lost & Found ***

Zangeres Ledisi, dochter van seventies-soullegende Larry Saunders heeft na twee albums in eigen beheer eindelijk een contract bij een groot label. Dat heeft haar prompt twee Grammy-nominaties opgeleverd: beste nieuwkomer en beste r&b-album.R&b? Ledisi zingt nadrukkelijk nu-soul en verbindt haar sound aan elementen uit de vocale jazz, gospel en – vooruit dan – r&b. Maar hoe dan ook, wie haar hoort, omarmt haar meteen. De zangeres uit New Orleans heeft een duizelingwekkende strot en een energieke stijl.Op de cd zijn tal van parels te vinden, van pasteltint tot zwart. De titelsong is een gevoelig duet met stervioliste Karen Briggs. Met nu-soulcollega Rashaan Patterson legt ze op tweestemmige wijze haar soulwortels bloot. Maar er zijn ook vette met de drumcomputer aangezette beats voor een meer commerciëlere benadering. Evengoed haalt Ledisi flink uit. Ze zet zich enerzijds neer als powerdame met wie niet valt te spotten, maar toont zich anderzijds kwetsbaar. „Ben je er morgen nog om van me te houden?”, schreeuwt ze. Een indringend heldere boodschap.