Doek Picasso uit 1904 gestolen

De Braziliaanse politie maakt jacht op criminelen die gisterochtend het Museu de Arte de São Paulo (Masp) van twee topstukken beroofden. Uit het belangrijkste museum van Latijns-Amerika werden even na vijf uur ’s ochtends een schilderij van Pablo Picasso (Portret van Suzanne Bloch, 1904) en een van de Braziliaanse schilder Cândido Portinari (De koffiewerker, 1939) ontvreemd. De gezamenlijke waarde wordt geschat op minstens 50 miljoen euro. De dieven kwamen binnen door de voordeur te forceren met hydraulisch gereedschap en een ouderwetse koevoet. Op het moment van de kraakwaren drie bewakers aanwezig. De dieven wisten echter van een wisseling van de wacht gebruik te maken en via de trap de eerste verdieping te bereiken. Volgens de politie stonden ze binnen drie minuten weer buiten. (NRC)

Bekijk de gestolen schilderijen op nrcnext.nl/mijnnext