Apothekers moeten campagne tegen verzekeraars stoppen

Rotterdam. De Nederlandse apothekers moeten hun campagne `Slikt u alles van uw verzekeraar` onmiddellijk staken. Posters en brochures moeten uit de apotheken worden weggehaald en vernietigd, en de apothekersorganisatie KNMP moet een rectificatie plaatsen in dagblad De Telegraaf. Dat heeft de Haagse rechtbank gistermiddag bepaald in een kort geding van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) tegen de KNMP. ZN zegt ”blij te zijn dat zo een eind wordt gemaakt aan uitlatingen die het imago van de zorgverzekeraars schaden en de patiënt misleiden”. Met de campagne, die vorige week begon, wilden de apothekers mensen aanzetten te kiezen voor een zorgverzekeraar die vergoedingen niet beperkt tot bepaalde medicijnen. Aanleiding was een besluit van zeventien zorgverzekeraarsom alleen nog de cholesterolverlager simvastatine van de Indiase fabrikant Ranbaxy te vergoeden. Volgens de KNMP zitten de zorgverzekeraars daarmee op de stoel van apotheker en arts.

Lees over de achtergrond van het conflict: nrc.nl/binnenland