4 liedjes raden

Ta, tada, tada... Eh.. Cliff Richard?

Radio 2 Introspel

top2007.radio2.nl

Het is een irritant leuk spelletje. Je hoort het begin van een liedje, en dan maar raden wélk liedje. Het introspel, het gezellige belspelletje van Radio 2, staat ook online, zodat je het, in je eigen tijd, thuis kunt spelen. Of beter: op het werk (in de baas zijn tijd), met collega’s. Want plaatjes raden is vooral leuk als je er een wedstrijdje van maakt: wie is het snelst? En wie herkent überhaupt het nummer? Het werkt aanstekelijk en hoe meer mensen meedoen, hoe fanatieker en hyperactiever het wordt. Ga naar top2007.radio2.nl en klik op het linkje ‘introspel’. Elke dag staan er tien nieuwe intro’s. Er is een archiefje dat teruggaat tot 3 december. Vanavond kun je dus al 190 intro’s raden. Er komt van alles voorbij. Van suffe plaatjes uit de jaren ’50 (Ritchie Valens: Donna) en afgelikte slijmnummers (Boston: More than a feeling) tot liedjes uit de afgelopen vijf jaar (Spinvis: Voor ik vergeet). (PL)

Met bijdragen van Herman Amelink, Titia Ketelaar, Peter Leijten en Hendrik Spiering