3 Lezen

Tegel met spreuk God religie Jouw hoogste woord. De bijbel in gedachten. www.ncrv.nl, 7,50 euro, 80 blz.

Jouw hoogste woord. De bijbel in gedachten.

www.ncrv.nl, 7,50 euro, 80 blz.

Het is een onuitroeibare gewoonte: de bijbel opknippen in kleine stukjes tekst en die vervolgens als parmantige tegeltjeswijsheden presenteren. Dit miniboekje bevat een groot aantal bijbelteksten die zouden passen bij stemmingen, zoals boos, moe, blij of verdrietig. Enige creativiteit kan samensteller Saskia de Jong niet worden ontzegd, maar veel teksten zijn wel erg losgeraakt van hun context. Bij het thema verliefdheid staan tal van bijbelteksten over liefde, maar daarbij wordt het onderscheid tussen volstrekt verschillende begrippen als eros, philia en agapè onder het tapijt geveegd. Het boekje sluit aan bij de rubriek Het hoogste woord in de NCRV-gids en de gelijknamige tv-serie van Klaas Drupsteen. Naast de teksten is er ruimte voor eigen gedachten – in de traditie van de Moderne Devotie, aldus de uitgever. (HA)