2 Days in Paris

scene uit de film 2 Days in Paris (2007) FOTO: Cinepremieres Cinepremieres

Twee dagen in Parijs. Een man en een vrouw. Meer heeft de liefde niet nodig. En het uit de hand lopen van een romance ook niet trouwens, blijkt met inzicht en brille uit de in inktzwarte humor gedrenkte dialogen van het gelijknamige regiedebuut van de Franse-Amerikaanse actrice Julie Delpy (Parijs, 1969). In Nederland is zij vooral bekend door het romantische tweeluik Before Sunrise (1995) en Before Sunset (2004) dat zij samen met regisseur Richard Linklater en acteur Ethan Hawke maakte. Beide films draaien om de ‘brief encounters’ tussen twee mensen die voor elkaar voorbestemd kunnen zijn. Maar doordat hun parallelle universa nèt niet synchroon lopen zullen zij elkaar nooit krijgen.

In: 7 bioscopen.