2 Berekenen

Voedselafdruk www.voedselafdruk.nl Hoeveel aardoppervlak heeft een wereldbewoner nodig om er zijn voedsel te produceren? Nu iedereen bewuster lijkt om te gaan met het milieu, en met de kerstdagen in aantocht, is het een idee om dat na te gaan. Immers: hoe meer mensen er zijn hoe minder land er overblijft voor landbouw, en hoe welvarender mensen worden, hoe meer ze gaan eten. Volgens de Kleine Aarde, een van de oudste milieuorganisaties van Nederland, is er voor elke wereldbewoner 1,8 hectare beschikbaar om van te leven. Aan de hand van vragen als ‘Eet je fruit en groenten van het seizoen’ en ‘Hoe vervoer je je boodschappen’ rekent de Kleine Aarde vervolgens uit hoeveel hectare jij beslaat. De gemiddelde Nederlander heeft een voedselvoetafdruk van 4,70 hectare. Als je aan de hoge kant zit, dan geeft de site je ook nog eens handige tips om je aantal hectare omlaag te halen. (TK) Hoeveel hectare besla jij?

Voedselafdruk

www.voedselafdruk.nl

Hoeveel aardoppervlak heeft een wereldbewoner nodig om er zijn voedsel te produceren? Nu iedereen bewuster lijkt om te gaan met het milieu, en met de kerstdagen in aantocht, is het een idee om dat na te gaan. Immers: hoe meer mensen er zijn hoe minder land er overblijft voor landbouw, en hoe welvarender mensen worden, hoe meer ze gaan eten. Volgens de Kleine Aarde, een van de oudste milieuorganisaties van Nederland, is er voor elke wereldbewoner 1,8 hectare beschikbaar om van te leven. Aan de hand van vragen als ‘Eet je fruit en groenten van het seizoen’ en ‘Hoe vervoer je je boodschappen’ rekent de Kleine Aarde vervolgens uit hoeveel hectare jij beslaat. De gemiddelde Nederlander heeft een voedselvoetafdruk van 4,70 hectare. Als je aan de hoge kant zit, dan geeft de site je ook nog eens handige tips om je aantal hectare omlaag te halen. (TK)