Radio Voorkeur

Desmet live. Gast is cabaretier Kees Torn, winnaar van de Poelifinario. De dood kwam zo vaak op zijn pad, dat hij vreesde dat zijn zevende soloprogramma er niet zou komen. Tot hij besloot dat het er dan ook maar over moest gaan. Radio5, 18.00-19.50u.

De Avonden. Anton de Goede praat met regisseur Marlies Cordia van De Hoorspelfabriek, onder meer over de hoorspelbewerking van Het Schervengericht van de schrijver A.F.Th. En reclamemaker Joost van de Loo bericht over nieuwe media-experimenten binnen de (inter)nationale cultuursector. Radio6, 19.00-22.00u.

Kunststof. De britpopband Moke brak dit jaar door met het album Shorland. Moke viert het succesvolle jaar met twee kerstconcerten in Amsterdam en Utrecht. In Kunststof zijn zanger Felix Maginn en gitarist Phill Tili te gast. Radio1, 19.00-20.00u.

Theater van het Sentiment. Terug naar 1972. Te gast is Anton van Munster. Hij was lange tijd cameraman van Bert Haanstra, onder andere bij Bij de beesten af. Voor deze film maakte Van Munster samen met Haanstra opnamen op alle continenten, om er het gedrag van mensen en dieren te registreren. Radio2, 20.00-23.00u.