Philips koopt voor 5 mld euro aandelen in

Rotterdam. Philips gaat de komende twee jaar voor 5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Zo wil het elektronicaconcern een deel van de overtollige kasgelden die het heeft overgehouden aan de verkoop van onderdelen, teruggeven aan de aandeelhouders. De beurskoers van Philips steeg gisteren met 1,3 procent naar 30,40 euro. Philips kocht sinds 2005 al voor 5,2 miljard euro aan aandelen in en had al eerder aangegeven hiermee door te gaan. Bij de presentatie van de jaarcijfers zou het bedrijf pas de hoeveelheid bekendmaken. Philips kondigde de maatregel toch gisteren aan omdat gisteren nieuwe belastingwetgeving is goedgekeurd in de Eerste Kamer. Daarmee is de hoeveelheid eigen aandelen die bedrijven mogen inkopen zonder belasting af te dragen vergroot.