Paus krijgt Mexicaanse kerstkunst

Het Vaticaan heeft sinds gisteren een Mexicaans tintje. Na afloop van de wekelijkse pauselijke audiëntie in de grote zaal, kreeg paus Benedictus XVI van Margarita Zabala, de vrouw van de Mexicaanse president Felipe Calderon, een kerststal met elf houtgesneden figuren (te zien naast de kerstboom). Margarita Zabala is sinds gisteren met een delegatie op bezoek. Ook de boom zelf, vol kerstversiering van aardewerk, bracht ze mee voor de paus. De figuren stellen gekleurde vogels voor en fruit uit Mexico.

De Mexicaanse delegatie bracht ook vier houtgesneden engelen mee voor de enorme kerststal op het Sint Pietersplein die ieder jaar pas op kerstavond wordt onthuld.

De Duitse paus begroette de Mexicaanse delegatie tijdens de audiëntie en wenste hen een gelukkig en zalig kerstfeest.