Paus krijgt Mexicaanse kerstkunst

Paus krijgt Mexicaanse kerstkunst Het Vaticaan heeft sinds gisteren een Mexicaans tintje. Na afloop van de wekelijkse pauselijke audiëntie in de grote zaal, kreeg paus Benedictus XVI van Margarita Zabala, de vrouw van de Mexicaanse president Felipe Calderon, een kerststal met elf houtgesneden figuren (te zien naast de kerstboom). Margarita Zabala is sinds gisteren met een delegatie op bezoek. Ook de boom zelf, vol kerstversiering van aardewerk, bracht ze mee voor de paus. De figuren stellen gekleurde vogels voor en fruit uit Mexico. De Mexicaanse delegatie bracht ook vier houtgesneden engelen mee voor de enorme kerststal op het Sint Pietersplein die ieder jaar pas op kerstavond wordt onthuld. De Duitse paus begroette de Mexicaanse delegatie tijdens de audiëntie en wenste hen een gelukkig en zalig kerstfeest. Foto AP/ Plinio Lepri ** ADDS INFORMATION ON NATIVITY SCENE ** Pope Benedict XVI, seated at left, in white, delivers his speech to faithful and pilgrims during the weekly general audience inside the Paul VI hall at the Vatican Wednesday, Dec. 19, 2007. At right a Nativity scene, made up of 11 wood-carved figure, and a Christmas tree with handmade ceramic decorations, were presented to the pontiff by Margarita Zabala, wife of Mexico's president Felipe Calderon, and are part of the "Mexican Christmas" exhibit in the Vatican. Margarita Zabala also brought a personal gift, a silver framed sculpted image of Our Lady of Guadalupe, Mexico's patron saint. The exhibit set up in the Paul VI audience hall recreates traditional scenes from the countryside in the Mexican state of Jalisco, and includes a photo exhibit of local artisan workmanship. The 450 tree ornaments represent multicolored birds and traditional fruits. (AP Photo/Plinio Lepri) Associated Press

Het Vaticaan heeft sinds gisteren een Mexicaans tintje. Na afloop van de wekelijkse pauselijke audiëntie in de grote zaal, kreeg paus Benedictus XVI van Margarita Zabala, de vrouw van de Mexicaanse president Felipe Calderon, een kerststal met elf houtgesneden figuren (te zien naast de kerstboom). Margarita Zabala is sinds gisteren met een delegatie op bezoek. Ook de boom zelf, vol kerstversiering van aardewerk, bracht ze mee voor de paus. De figuren stellen gekleurde vogels voor en fruit uit Mexico.

De Mexicaanse delegatie bracht ook vier houtgesneden engelen mee voor de enorme kerststal op het Sint Pietersplein die ieder jaar pas op kerstavond wordt onthuld.

De Duitse paus begroette de Mexicaanse delegatie tijdens de audiëntie en wenste hen een gelukkig en zalig kerstfeest.