Overige films

The Parent Trap (Nancy Meyers, 1998, VS). Zoveelste verfilming van Erich Kästners jeugdroman Das doppelte Lottchen is een meisjesfilm over hoe dolletjes het is om zes weken op zomerkamp te zijn, te ontdekken dat je eigenlijk een tweeling bent en samen met je zusje proberen om je gescheiden ouders weer bij elkaar te krijgen. Met Lindsay Lohan in een dubbelrol,Dennis Quaid en Natasha Richardson. Net5, 20.30-22.25u.

Road to Perdition (Sam Mendes, 2002, VS). Tweede speelfilm van regisseur van American Beauty is mengsel van gangsterepos en vader-zoondrama naar een in de jaren dertig spelende striproman. De titel verwijst naar het stadje waar hoofdpersonen Michael Sullivan senior (een koudhartige maffiamoordenaar, gespeeld door Tom Hanks) en junior (Tyler Hoechlin) verlossing hopen te vinden. Ook met Paul Newman, Daniel Craig, Jude Law, Jennifer Jason Leigh. RTL7, 20.30-22.45u.

Romeo Must Die (Andrzej Bartkowiak, 2000, VS). Vehikel voor vechtkunstenaar Jet Li, met een rol van verongelukte R&B-zangeres Aaliyah in Romeo en Julia-achtig plot. Veronica, 20.30-22.40u.

* Tootsie (Sydney Pollack, 1982, VS). Intelligente en ontwapenende komedie over seksegebonden gedragspatronen. Dustin Hoffman is meesterlijk in zijn ‘dubbelrol’ van werkloos acteur die zich als actrice vermomt en dan razend populair wordt dankzij rol van ziekenhuisdirectrice in een soap. Oscar voor bijrol van Jessica Lange. BBC1, 0.25-2.20u.

Casper (Brad Silberling, 1995, VS). Onder supervisie van Steven Spielberg vervaardigd, gewiekst sprookje voor het hele gezin waarin meisje (Christina Ricci) vriendjes wordt met een al even eenzaam, vriendelijk spookje. Met Cathy Moriarty en Eric Idle als slechteriken. Morgen, BBC2, 11.55-13.30u.