L`Equipe meldt: contra-expertise Mayo ook positief

Parijs, 20 dec. De Spaanse wielrenner Iban Mayo hangt een schorsing boven het hoofd nu ook de contra-expertise een positief resultaat heeft opgeleverd. Althans dat meldt de Franse sportkrant L`Equipe. Mayo is in de Ronde van Frankrijk betrapt op gebruik van het eiwithormoon epo. Begin oktober meldde de Spaanse wielerbond dat de contra-expertise een negatief resultaat had opgeleverd. Bij de internationale wielerunie UCI werd destijds met verbazing gereageerd op die mededeling, omdat het onderzoek nog niet zou zijn afgerond. Een nieuwe controle, in het Franse lab van Châtenay-Malabry, zou wel tot een positief resultaat hebben geleid. Mayo, die epogebruik ontkent, riskeert een schorsing van twee jaar. De Spaanse bond, die Mayo al heeft vrijgesproken, krijgt tot 31 december de tijd maatregelen te nemen. Blijft die bond bij vrijspraak dan stapt de UCI vermoedelijk naar het sporttribunaal CAS.