Foto`s van tweeling tonen aan dat roken rimpels veroorzaakt

rotterdam. Een `aansporing om met roken te stoppen`, zo betitelen Amerikaanse dermatologen de eeneiige tweeling die zij gisteren beschreven in Archives of Dermatology. Het zijn twee 52-jarige rossige vrouwen. De één rookte meer dan een pakje per dag, de ander raakte nooit een sigaret aan. Het gevolg tonen de artsen in het tijdschrift: alleen het gezicht van de rookster zit vol rimpels. Hoewel allang overtuigend was aangetoond dat zware rokers eerder en meer rimpels krijgen, noemen de artsen de vrouwen `waardevol voor publieksvoorlichting`. De foto`s zijn niet vrijgegeven door het tijdschrift. Op de homepage van Archives of Dermatology (archderm.ama-assn.org) is een (kleine) afbeelding van de cover te zien met foto`s van de tweelingzussen.