Even kort

Na Florida vorige week, ben ik nu in Arizona in het zuidwesten van het land. Hier ook problemen met de huizenmarkt, maar daarvoor ben ik hier niet. Illegalenproblemen, een mijnbouwhausse. Als de stukken in de krant staan volgen de verhalen wel.

we_buy_houses.jpgHier nog even een stuk uit de krant van gisteren dat iedereen met een hypotheek zal aanspreken. De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, wil huiseigenaren namelijk gaan beschermen. De hypotheeksector moet zich gaan gedragen en mag geen leugens meer verkopen over o zo goedkope (maar in het echt vrij risicovolle) subprime hypotheken. De Fed werd al zeven jaar geleden gewaarschuwd (lees hier het interview met Alan Greenspan dat mijn collega Maarten Schinkel en ik in september hadden, we vroegen hem ernaar). Ik hoorde laatst een mooi Amerikaans spreekwoord dat het niet zo tijdige Fed-ingrijpen samenvat: „They’re closing the barn doors after the horses got away.”