B-staal wielrenner Mayo ook positief

PARIJS. Ook de B-staal van wielrenner Iban Mayo is positief getest. Dat meldde de Franse sportkrant L`Equipe gisteren. Mayo was in de Ronde van Frankrijk betrapt op het gebruik van epo. Begin oktober meldde de Spaanse wielerbond dat de contra-expertise een negatief resultaat had opgeleverd. Bij de internationale wielerunie UCI werd destijds met verbazing gereageerd op die mededeling omdat het onderzoek nog niet zou zijn afgerond. Een nieuwe controle, in het Franse lab van Chatenay-Malabry, zou nu wel tot een positief resultaat hebben geleid. Mayo, die ontkent zich met epo te hebben ingelaten, riskeert alsnog een schorsing van twee jaar. De Spaanse wielerbond die Mayo al heeft vrijgesproken, heeft tot 31 december de tijd gekregen maatregelen te nemen. Blijft die bond bij vrijspraak, dan stapt de UCI vermoedelijk naar het sporttribunaal CAS.