tv nieuws en documentaires

tv nieuws en documentaires Netwerk: Slag om de Noordpool Ned.2, 20.25- 20.50u. Waar Willem Barentsz zo lang op heeft gewacht en gehoopt, lijkt werkelijkheid te worden. Door het smelten van de poolkap lijkt een noordelijke vaarweg te ontstaan. Verschillende landen proberen de Noordpool te claimen om zo aanspraak te kunnen maken op olie- en gasvoorraad in de bodem. Fishing boats sail past icebergs in Disko Bay near Ilulissat in western Greenland in this May 16, 2007 file photo. As politicians squabble over how to act on climate change, Greenland's ice cap is melting, and faster than scientists had thought possible. If the ice cap melted entirely, oceans would rise by 7 metres (23 feet), flooding New York and London, and drowning island nations like the Maldives. To match feature CLIMATE-GREENLAND/WARMING REUTERS/Bob Strong (GREENLAND) REUTERS

Netwerk: Slag om de NoordpoolNed.2, 20.25- 20.50u.

Waar Willem Barentsz zo lang op heeft gewacht en gehoopt, lijkt werkelijkheid te worden. Door het smelten van de poolkap lijkt een noordelijke vaarweg te ontstaan. Verschillende landen proberen de Noordpool te claimen om zo aanspraak te kunnen maken op olie- en gasvoorraad in de bodem.

Geheimnis GeschichteDuitsland 1, 23.30-0.00u.

Nieuw programma kijkt naar de Duitse geschiedenis. Afl. Was wollten die Sieger? De Tweede Wereldoorlog is verloren. Het Sovjetleger bezet delen van Duitsland. En ondanks de kou en honger willen de Duitsers Kerst vieren. Ze maken zich zorgen dat het het Kerstfeest wordt verboden.