tv film

tv film Chocolat (Lasse Hallström, 2000) RTL 5, 20.30-22.45u. Star en ingeslapen Frans dorpje wordt opgeschrikt door alleenstaande moeder Juliette Binoche in sentimenteel-nostalgische film. Ze opent een chocolaterie, tot schrik van religieuze dorpsgraaf. Ook met Judi Dench als weerbarstige huisbazin en Johnny Depp als zigeuner voor de romantiek.

Chocolat (Lasse Hallström, 2000)RTL 5, 20.30-22.45u.

Star en ingeslapen Frans dorpje wordt opgeschrikt door alleenstaande moeder Juliette Binoche in sentimenteel-nostalgische film. Ze opent een chocolaterie, tot schrik van religieuze dorpsgraaf. Ook met Judi Dench als weerbarstige huisbazin en Johnny Depp als zigeuner voor de romantiek.

P.S. (Dylan Kidd, 2004)Duitsland 1, 0.20-1.55u.

Tweede film van indieregisseur Kidd. Lerares (Laura Linney) meent in een nieuwe leerling (Topher Grace) haar overleden jeugdliefde te herkennen. De film heeft een prachtige, onomwonden seksscène met knoopjes die niet opengaan én een generatiekloof. Roept vragen over reïncarnatie op.