Trainer Verbeek moet weg bij SC Heerenveen

Gertjan Verbeek moet na dit seizoen stoppen als trainer van SC Heerenveen. Dat heeft de directie van de Friese voetbalclub gisteren op een persconferentie bekendgemaakt. Verbeek was sinds 1 juli 2004 in dienst als hoofdcoach. Hij volgde destijds Foppe de Haan op. Het is nog onbekend wie Verbeek na dit seizoen vervangt.

„Ik ben niet teleurgesteld”, aldus Verbeek in een eerste reactie. „Ik weet dat het contract afliep; je houdt er dus al rekening mee. De club moet denken aan het clubbelang, de directie heeft recht op een eigen denkwijze. Daar kan ik wel begrip voor opbrengen, al had ik hier nog graag twee jaar willen werken. Ik heb me hier vier jaar goed kunnen ontwikkelen. Het was hier prima werken.”

De directie van SC Heerenveen benadrukte dat het besluit niet is genomen uit onvrede over de werkwijze van Verbeek. „We zijn niet ontevreden over hem, maar zoeken nieuwe impulsen”, aldus directeur Yme Kuiper. „Hij zit hier vier jaar en in het eredivisielandschap is dat een lange periode. Voor de lange termijn zijn we op zoek naar iemand anders.”

Kuiper wilde nog niets zeggen over een eventuele opvolger: „We nemen geen overhaaste beslissingen en gaan de komende tijd gebruiken om ons in alle rust te oriënteren op mogelijke nieuwe kandidaten.”

In de periode onder Verbeek eindigde de club twee keer als vijfde en één keer als zevende. In de huidige stand staat het elftal van de Fries op de vierde plaats. Verbeek: „Het getuigt van lef, moed en durf om op dit moment deze beslissing te nemen, want er was geen stok om me mee te slaan. Het is nu de uitdaging om er de rest van het seizoen nog iets moois van te maken.”

Verbeek voetbalde van 1984 tot 1994 voor Heerenveen. Daarna was hij assistent van Foppe de Haan en coachte hij drie seizoenen Heracles Almelo. In 2004 werd hij hoofdtrainer bij Heerenveen.

„Het is voor het eerst dat ik geen contractverlenging krijg aangeboden. Ik ben nog niet in gesprek met andere clubs, ik zie wel wat er op me afkomt. Als er niks komt, ga ik een jaar niets doen”, aldus Verbeek. Hij is na Ron Jans van Groningen de trainer die het langst in dienst is bij dezelfde club in de eredivisie. (ANP)

Bekijk alle goals van het team op www.sc-heerenveen.nl