Radio Voorkeur

Kunststof. Scenarioschrijver Ger Beukenkamp verwerkt politieke drama’s in intelligente televisieseries. In De prins en het meisje stort hij zich op de politieke gevolgen van de liefde tussen Mabel Wisse Smit en prins Friso. Eerder schreef Beukenkamp scenario’s voor de dramaseries De Kroon en Klem in de Draaideur. Radio1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Anton de Goede praat met Laurens Heij van het Leidse antiquariaat AioloZ waar boeken uit de bibliotheek van Karel van het Reve worden verkocht ten bate van de uitgave van het verzameld werk. Ook een gesprek met Maarten Steenmeijer, hoogleraar Spaanse letterkunde en cultuur, over zijn boek Een continent in het klein, Cultuurwijzer voor het moderne Spanje. Volgens Steenmeijer is Spanje het hipste lid van de Europese Unie. Radio6, 19.00-22.00u.

Casa luna. Ouderenbond ANBO en de vakcentrale FNV tekenden deze week een ‘aansluitingsprotocol’ dat de landelijke vertegenwoordiging van 50-plussers moet verbeteren. ANBO-directeur Liane Wubbels praat over schrijnende situaties waarin ouderen verkeren, het gebrek aan ‘menselijke maat’ in Den Haag en haar politieke ambities. Radio1, 0.00-01.00u.