Op ballonsafari in Zuid-Afrika

Het Pilanesberg-reservaat in Zuid-Afrika biedt behalve de gebruikelijke tochten per jeep ook iets bijzonders aan: ballonsafari’s. De deelnemers worden ’s morgens bij hun hotel opgehaald, naar de ballon gebracht, zo prijst de website van het park aan. „Na een vlucht van ongeveer een uur wacht er bij de landing mousserende wijn. Na een rustige rit door het park wordt daarna de lunch geserveerd.” De medewerkers in het hoge gras staan op de uitkijk voor leeuwen.

Deze foto is gemaakt in oktober 2006 maar nooit eerder gepubliceerd. Waarom dan nu ineens in nrc.next? Gistermorgen kwam fotograaf Pieter Schouwstra op de redactie en hij had hem in zijn map zitten. Schouwstra gaat in februari samen met Jan van Veldhuizen een bijzondere wereldreis maken (per auto, sponsors kunnen een klein bedrag per kilometer betalen, de opbrengst gaat naar een goed doel) en hij kwam informeren of de krant eventueel belangstelling had voor een reisverslag. We krijgen wekelijks mails over dit soort initiatieven, maar Pieter Schouwstra kwam persoonlijk zijn portfolio laten zien. Deze foto vonden we een typische ‘In Beeld'.

Bekijk meer werk van Pieter Schouwstra op Pieterschouwstra.com