Nog 95 dagen voor Yves Leterme

BRU03_BELGIUM_POLITICS__1219_11.360.jpgVoor Kerstmis krijgt België een regering. Nou ja, een voorlopige regering. Maar als Guy Verhofstadt vrijdag de eed heeft afgelegd in het parlement, dan zullen de Belgische kranten toch moeten stoppen met tellen. De afgelopen maanden stond er elke dag boven aan de pagina’s hoe lang de formatie duurde: 100 dagen zonder regering, 101, 102, etc.

Vandaag stond de teller op 192. De 200 zal dus niet worden gehaald, net als het Nederlands record van 208 dagen. Voor Pasen moet er een definitieve regering zijn, mét uitzicht op een staatshervorming. Yves Leterme moet daarvoor gaan zorgen. Ik zou de Belgische collega’s willen voorstellen dat we het vanaf vandaag omdraaien en beginnen met aftellen. Ik heb m’n agenda er even bijgepakt. Tot 23 maart, dat wil zeggen: nog 95 dagen voor Yves Leterme.

Lees hier het verhaal over de interimregering dat vandaag in NRC Handelsblad staat en morgen in nrc.next.