Matige vorst

Tot het eind van de week is het volop winter, tijdens het weekeinde lijkt de wind te draaien naar het zuidwesten en door de aanvoer over de Noordzee gaat de temperatuur geleidelijk omhoog, als eerste in de kustprovincies. De komende dagen wordt het echter vooral in de nachten nog wat kouder, waardoor matige vorst algemener wordt. Vanavond en vannacht gaat het vooral in Midden- en Zuid-Nederland bij flinke opklaringen lokaal (ruim) 5 graden vriezen. In het noorden vriest het 1 tot 3 graden doordat het hier overwegend bewolkt is. Het is op veel plaatsen nevelig en lokaal ontstaat mist. Aan het eind van de nacht en morgenochtend vroeg kan uit het wolkendek lokaal wat motsneeuw vallen.

Morgen is de noordelijke helft van het land opnieuw gevoelig voor een hardnekkig wolkendek. In het zuiden is het ronduit zonnig en Midden-Nederland zit daartussenin met een mix van zon en wolken. Er staat nauwelijks wind en in de middag komt de temperatuur in vrijwel het hele land even boven nul. Vrijdag draait de wind naar het zuidoosten en breekt ook in het noorden de zon door. In de temperatuur komt weinig verandering, in de vroege ochtend vriest het plaatselijk 6 graden. Ook de nacht naar zaterdag verloopt koud, daarna draait de wind naar het zuidwesten en gaan de temperaturen omhoog. Richting de Kerstdagen komen ook regenstoringen voorzichtig dichterbij.