Liefdadig vasten op de radio

Dj’s Gerard Ekdom (links) en Rob Stenders in ‘het glazen huis’ Foto Roel Rozenburg Den Haag:19.12.7 Glazen huis. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel

Prins Willem-Alexander sloot vanochtend om negen uur de deuren van ‘het glazen huis’ op het Plein in Den Haag. Drie dj’s van radiozender 3FM – Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra – laten zich daar vrijwillig zes dagen opsluiten. Tijdens hun verblijf verzorgen ze een rechtstreekse marathonuitzending onder de naam Serious Request. Er wordt door het trio ook gevast; roken, drinken en slapen mag wel.

Onder meer met het draaien van verzoekplaatjes proberen de dj’s zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Deze keer gaat het geld naar projecten voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen van het Rode Kruis. Vorig jaar haalden de dj’s van Serious Request in totaal ruim 2,8 miljoen euro op. Dat bedrag is besteed aan het opruimen van landmijnen in Cambodja.