Honkballer Roberts bekent ook doping, Clemens ontkent

BALTIMORE, 19 dec. Honkballer Brian Roberts heeft gisteren opgebiecht dope te hebben gebruikt. De bekentenis van de speler van Baltimore Orioles kwam nadat hij vorige week genoemd was in een onderzoeksrapport naar het gebruik van verboden middelen in het Amerikaanse honkbal. Tweede honkman Roberts zei slechts één keer steroïden te hebben geïnjecteerd. ”In 2003. Ik realiseerde me meteen dat dit iets was wat niet bij mij hoorde.” Eerder bekende de eveneens in het Mitchell-rapport genoemde Andy Pettitte van de New York Yankees doping. Ook `homerun-king` Barry Bonds en sterpitcher Roger Clemens worden genoemd. De 45-jarige Clemens ontkent steroïden, groeihormonen, of andere verboden middelen te hebben gebruikt en zei dat ”doping een gevaarlijke en destructieve shortcut is die geen enkele sporter ooit zou moeten nemen.”