Hiddink: `Ik kreeg sms`jes uit kabinet`

RIJSWIJK, 19 dec. Guus Hiddink heeft tijdens zijn belastingfraudezaak steun gekregen vanuit het toen demissionaire kabinet-Balkenende III. Dat zegt de bondscoach van Rusland in een interview met het weekblad Sportweek. Volgens Hiddink ontving hij tijdens de zaak sms`jes van een staatssecretaris met daarin de tekst: `Succes in de strijd tegen het OM`. Hiddinks vertrouwen in de rechtsstaat heeft een knauw gekregen: ”Niemand, ook ik niet, staat boven de wet, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn dingen gebeurd die niet kloppen. Anders krijg je geen sms`jes vanuit het kabinet. Als ik dan vervolgens hoor dat het beleid is om bekende mensen aan te pakken, omdat het zo lekker veel publiciteit oplevert, dan denk ik: `Mijn God, wat gebeurt hier?` Vrouwe Justitia heeft een blinddoek voor, maar in mijn zaak zaten er wat gaten in.”