Hardnekkig lachen om niet te huilen

Sentiment en humor laten zich niet gemakkelijk vermengen. P.S. I Love You wil ons laten janken om het verdriet van Holly die net haar man verloren heeft, en ons daarbij ook nog laten huilen van het lachen om haar botte vrienden en vriendinnen. Het gaat niet samen, en doordat regisseur Richard LaGravenese (Freedom Writers) het toch halsstarrig blijft proberen, lukt het ook niet met elk apart. Misschien heeft Hillary Swank wel een te koele uitstraling om het verdriet van Holly over te brengen. In elk geval is Gerard Butler (Leonidas in 300) een te lompe beer om na zijn dood de gevoelige geest te spelen die zijn vrouw helpt met de rouwverwerking. Echt goed daarentegen blijkt Lisa (Friends) Kudrow te zijn, die haast moet maken met het vinden van een echtgenoot, maar bitter is over haar kansen daarbij. Als ze even geen botte grapjes hoeft te maken van de scenarist, dan kan ze werkelijk de eenzaamheid van haar personage overbrengen. Raar dat dit Oscar-winnares Swank maar niet lukt.

P.S. I Love You. Regie: Richard LaGravenese. Met: Hillary Swank, Gerard Butler, Kathy Bates, Lisa Kudrow. In: 41 bioscopen.