Geïmproviseerd en ruig

CD POP Holy Fuck: LP V2 ****-

cd pop

Holy Fuck: LP V2

Gezien de naam doet dit kwintet geen gooi naar wereldfaam. Maar hun muziek is er niet minder opwindend om. Net als Justice (uit Frankrijk) of Digitalism (Duitsland), heeft Holy Fuck (Canada) het midden gevonden tussen het live-geluid van een gitaarband en de hitsige beat van de dance. Voortgestuwd door synthesizerrollers en daverende drums, spelen de gitaren hun rafelige loopjes. Het verschil met de stijl van Justice en Digitalism, is dat Holy Fuck meer geïmproviseerd en ruiger klinkt. De goeddeels instrumentale nummers op hun tweede cd LP, zinderen op een spontane manier van opening tot einde en vinden hun hoogtepunt in een wild opgevoerde drumuitbarsting of in de lucht hangende triltoon. Als er wordt gezongen dan zijn het panische uitroepen die doen denken aan !!!, die op hun beurt weer de neurotische tics van David Byrne (Talking Heads) echoën. Door de combinatie van live-drums en een gierend orgel doet Holy Fuck zelfs denken aan onze eigen nationale trots, zZz.