Film van de dag

Scène uit That Thing You Do! That Thing You Do! Year: 1996 Director: Tom Hanks Tom Everett Scott PHOTOS12

That Thing You Do! Met zijn onschuldige knuffelbeeruitstraling was Tom Hanks vooral in de jaren negentig zeer beroemd. Hij won twee jaar achter elkaar de Oscar voor beste acteur, voor Philadelphia (1994) en Forrest Gump (1995). Tijd dus om zijn populariteit te gebruiken om zelf ook eens een film te schrijven en regisseren. Het werd That Thing You Do!, een nostalgische terugblik op de muziek uit zijn jeugd. Een aanstekelijke en opgewekte, maar wel wat brave film, toegespitst op de opkomst (in 1964) en ondergang van een fictief bandje. En misschien wel typisch voor Hanks: de hoofdpersoon van de film is niet de gitarist of zanger, maar de drummer – meestal de muzikant die ervoor kiest om op de achtergrond te blijven. Hanks speelt zelf de eigenaar van een platenmaatschappij die de jongens ontdekt en contracteert.

(Tom Hanks, 1996, VS), RTL7, 20.30-22.30u.

André Waardenburg