Carla en Sarko voor het huisje van Mickey Mouse

Weleens van een idylle paparazziée gehoord? Mooie term, hè? Ik kende hem ook niet, tot gisteren. Het ging over het nieuws dat Nicolas Sarkozy door paparazzi was betrapt met zijn nieuwe liefde, Carla Bruni. Wat een heerlijk nieuwsfeit: mijn lievelingspresident houdt het met een van mijn lievelingszangeressen. Niet dat ik er persoonlijk wat mee opschiet, want ik denk heus niet: goh, leuk, dan neemt Sarko Carla mischien mee naar mijn verjaardag en dan kan ze gitaar spelen voor ons. Maar het heeft toch wat, als je idolen elkaar vinden. In Disneyland Parijs.

Ik wilde de foto’s natuurlijk zien, maar kwam er pas na het verwoed doorbladeren van heel veel Franse kranten – waar alleen maar saaie oude naaktfoto’s van Carla Bruni in stonden – achter dat die pas later deze week met de Disneylandfoto’s komen. (Carla en Sarko met hun armen omhoog in de achtbaan, Carla en Sarko voor het huisje van Mickey Mouse, Carla en Sarko met suikerspinnen. Dat werk.) Dus ik moest het doen met wat krantenberichtjes en mijn eigen gedachten over deze match.

Mijn eigen gedachten waren verwarrend. Want ik dacht: wie neukt zich hier nu eigenlijk omhoog? Carla Bruni, zouden de meeste mensen onmiddellijk denken. In Libération (mijn nieuwe lijfblad, ik ga die krant nu dagelijks kopen totdat de foto’s erin staan) wordt Carla ‘intelligente, cultivée et stratège’ genoemd. Andere bladen publiceerden haar indrukwekkende lijst exen: Donald Trump, Kevin Costner, Mick Jagger, Eric Clapton: eigenlijk heeft Carla het met iedereen behalve Guus Meeuwis gedaan. Met dit alles wordt geïmpliceerd dat Carla zich gestaag naar de top starfuckt, en dat ze nu de hoogste ster bereikt heeft: le petit Nicolas.

Maar laten we het eens andersom bekijken. Als je een klein, pasgescheiden mannetje met een haakneus bent, die sinds kort een coole nieuwe baan heeft (president van Frankrijk bijvoorbeeld), dan zoek je een bijpassende vriendin. Een vrouw die mooi is, intelligente, cultivée, stratège, en die nog kan zingen ook. En, wellicht: een vrouw die een rijtje exen heeft waar jij graag tussen wilt staan. Rocksterren, acteurs, multimiljonairs, dat soort types. En aan het eind van die rij jijzelf: een klein, lelijk, doch presidentieel meneertje. Als je het zo ziet, neukt híj zich omhoog, naar de wereld van le glitter en le glamour.

Wat een slimme starfucker is die Sarko. Of nee: hij is gewoon intelligent, cultivé, stratège.