Bij -40 wachten op de bus in Rusland

Bij -40 wachten op de bus in Rusland Novy Urengoi, 19 dec. Een met ijzel bedekte man wacht bij een temperatuur van 40 graden onder nul op de bus in Novy Urengoi, een plaatsje in het noorden van Rusland, net onder de poolcirkel. Het Russische staatsgasbedrijf begon daar gisteren met de exploitatie van het Yuzhno Russkoye gasveld, dat jaarlijks naar schatting 25 miljard kubieke meter gas zal produceren. Het is één van de belangrijke aanvoerpunten van de geplande Nord Stream pijplijn. Gazprom werkt samen met het Duitse chemieconcern BASF bij de winning van het veld. Foto AFP Picture taken 17 December 2007 shows a man covered in frost waiting at a bus stop in -40 degree celcius weather in Novy Urengoi, just below the arctic circle in far northern Russia. Russian gas giant Gazprom opened its nearby Yuzhno-Russkoye gas field, 18 December 2007, which is estimated to hold around one trillion cubic metres of natural gas and is expected to produce 25 billion cubic metres of gas per year by 2009, Gazprom said. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA AFP