Angolese agenten schieten acteurs dood

Luanda. De Angolese politie heeft twee acteurs van een misdaadfilm doodgeschoten, in de veronderstelling dat het om echte criminelen ging. De acteurs droegen ongeladen wapens tijdens opnamen voor een film in een slechte buurt van hoofdstad Luanda. Plotseling verscheen er op de set een politiebusje waaruit agenten sprongen die het vuur openden op alle aanwezigen, aldus de geschokte regisseur, Radical Ribeiro. ”Ze gingen maar door met schieten totdat ik riep: alstublieft, niet schieten, dit is een film.” De agenten gingen er net zo snel vandoor als ze gekomen waren, aldus Radical Ribeiro. Zij lieten de twee doden en drie gewonden achter. Volgens de regisseur had hij toestemming van de autoriteiten voor de opnamen. De politie heeft nog niet op de schietpartij gereageerd. De gewelddadige sfeer in Luanda houdt verband met de burgeroorlog in Angola die in 2002 werd beëindigd.