4 Gluren

Een Chileense koelkast

Een kijkje in de koelkast

www.fridgewatcher.com

In ons allen schuilt een voyeur. Een blik werpen in de huiskamer van de buren, kan vrijwel niemand laten. Maar hoe voyeuristisch ben je als je zelfs de inhoud van iemands koelkast interessant vindt? Oordeel zelf. Het feit dat al meer dan 100.000 mensen de inhoud van koelkasten van over de hele wereld hebben bekeken op fridgewatcher.com zegt genoeg. Gluren blijkt heerlijk. Laat je analyse los op de foto’s die mensen hebben gemaakt van hun eigen voedselvoorraad en vel je oordeel. Melk, bier en eieren liggen in vrijwel elke koelkast, citroenen vooral in die van warme landen en dingen als marmite alleen in de Britse exemplaren. De kat in de koelkast van Janet uit Texas blijkt gelukkig een uitzondering. En de koelkast in Moldavië met enkel eieren, drank en een fotolijstje roept de nodige vragen op. Je bent wat je eet, als we de website mogen geloven. (MM)

Met bijdragen van Carola Janssen, Barbara Rijlaarsdam, Marjolein Marchal en Remmelt Otten