3 Verkennen

Bubbel, bubbel, flipper, flipper

Ocean Deep

Ongeveer 30 euro, www.wii.nl

De Wii is nu een jaar uit in Nederland en was in 2007 wereldwijd de best verkochte spelcomputer. De Wii dankt zijn populariteit deels aan zijn aantrekkingskracht op niet-gamers, die het interactieve bewegen leuk vinden en dat tennissen en boksen ook wel eens willen proberen. Voor die niet-gamers heeft de Wii ook redelijk veel niet-schiet- en niet-race-spelletjes. Bij Ocean Deep hoef je niet veel meer te doen dan onder water de oceaan te verkennen. Bubbel, bubbel, bubbel doet de soundtrack, terwijl je traag door het water flippert. Het ziet er prachtig uit. Fraaie gekleurde koraalriffen, tientallen soorten vissen en vrolijke zeehonden. Door de vissen te aaien en te voeren, leer je ze kennen en krijg je toegang tot encyclopedische informatie. Leuk en mooi, maar ook traag. Belangrijkste minpunt: alleen in het Engels. Nog niet alle elfjarige jongens kunnen dat lezen. (RO)