‘Wallen vrij van bral-Britten’

Sluiting van een groot aantal bordelen, coffeeshops en louche cafés op de Amsterdamse Wallen zal nauwelijks minder belastinginkomsten voor de gemeente tot gevolg hebben. Coffeeshophouders, prostituees en bordeelhouders betalen, ondanks de legalisering van die sectoren, namelijk nauwelijks belasting. Dat komt door een tekortschietende inning. Bovendien gaat het bij een groot deel van de opbrengst nog steeds om zwart geld. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Amsterdam gisteren presenteerde bij plannen om het aantal bordelen en coffeeshops rigoureus te verminderen. Amsterdam snijdt zich met de sanering dus niet op toeristisch gebied in de vingers, zo zei verantwoordelijk wethouder Lodewijk Asscher (Economische Zaken, PvdA). De sluiting zorgt er hooguit voor dat Amsterdam verlost wordt van dronken „bral-Britten, die je niet graag in de stad wilt”. (NRC)

Commentaar: pagina 21