Protest in Pakistan voor Chaudhry

Protest in Pakistan voor Chaudhry Islamabad, 18 dec. Islamabad, 18 dec. De Pakistaanse oproerpolitie sloeg gisteren een groep van ongeveer 300 demonstranten uiteen toen zij probeerden het huis van de door president Musharraf ontslagen opperrechter Chaudhry te bereiken. Pakistan maakt zich op voor de parlementsverkiezingen, die tijdens de noodtoestand werden uitgesteld tot 8 januari. Oud-premier Sharif, leider van de Pakistaanse Moslimliga, is definitief uitgesloten van deelname. Vandaag wees de aan Musharraf getrouwe verkiezingscommissie zijn hoger beroep af. Tegen Sharif lopen al jaren corruptieaanklachten. Oud-premier Bhutto waarschuwde gisteren dat Pakistan „een tweede Afghanistan wordt” als het geweld zich verspreidt. In de grensstreek met Afghanistan zijn vandaag negen militairen gedood bij de zesde zelfmoordaanslag in twee weken. Foto AP Pakistani police officers charge women protestors during a rally, Monday, Dec. 17, 2007 in Islamabad, Pakistan. Riot police used tear gas and swung batons to disperse about 300 demostrators marching toward an enclave where Pakistan's deposed chief justice is being held under house arrest. (AP Photo/Anjum Naveed) Associated Press