Op weg naar het huis van de rechter

Op weg naar het huis van de rechter Islamabad. De Pakistaanse politie in Islamabad raakt slaags met demonstranten tijdens een opstand tegen het bewind van president Musharraf. De demonstranten liepen naar het huis van Mohammed Chaundry, de geschorste voorzitter van het Pakistaanse Hooggerechtshof, die eerder dit jaar door Musharraf op non-actief werd gesteld. Chaundry, die huisarrest heeft, heeft juridische bedenkingen tegen de herverkiezing van Musharraf. Hoewel er bij de verkiezingen in oktober twee tegenkandidaten waren, draaiden ze alleen om Musharraf. Met de parlementsverkiezingen in januari kunnen de verhoudingen veranderen. Musharraf kwam in 1999 met een vreedzame staatsgreep aan de macht. De ‘president in generaalsuniform’ werd populair dankzij een liberale economische politiek en vredesbesprekingen met aartsvijand India. Maar hij verloor aanzien toen hij een poging deed Chaundry te ontslaan. Foto AFP/Farooq Naeem Pakistani policemen clash with protesters during a failed march towards the residence of the country's detained former chief justice in Islamabad, 17 December 2007. Pakistani police fired tear gas and used batons to block a protest march to the residence of the country's detained former chief justice, AFP journalists on the scene said. AFP PHOTO/Farooq NAEEM AFP

De Pakistaanse politie in Islamabad raakt slaags met demonstranten tijdens een opstand tegen het bewind van president Musharraf.

De demonstranten liepen naar het huis van Mohammed Chaundry, de geschorste voorzitter van het Pakistaanse Hooggerechtshof, die eerder dit jaar door Musharraf op non-actief werd gesteld. Chaundry, die huisarrest heeft, heeft juridische bedenkingen tegen de herverkiezing van Musharraf. Hoewel er bij de verkiezingen in oktober twee tegenkandidaten waren, draaiden ze alleen om Musharraf. Met de parlementsverkiezingen in januari kunnen de verhoudingen veranderen.

Musharraf kwam in 1999 met een vreedzame staatsgreep aan de macht. De ‘president in generaalsuniform’ werd populair dankzij een liberale economische politiek en vredesbesprekingen met aartsvijand India. Maar hij verloor aanzien toen hij een poging deed Chaundry te ontslaan.