Oma gaf Alonso advies

De oma van Fernando Alonso heeft de Formule 1-coureur geadviseerd om te vertrekken bij renstal McLaren. Dat zei de Spanjaard op de radiozender Cadena Ser. „De persoon die het meest betrokken was, is mijn grootmoeder. Zij vertelde me dat ik moest opstappen”, aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso racet volgend jaar voor Renault aan de zijde van debutant Nelson Piquet jr. Hij verwacht van de Braziliaan niet dezelfde concurrentie als van Lewis Hamilton bij McLaren. De Engelse debutant ontpopte zich tot een sensatie, waarop McLaren-baas Ron Dennis weigerde Alonso de nummer één van het team te maken.

Hamilton zelf kwam gisteren ook in het nieuws. Hij is een maand zijn rijbewijs kwijt, nadat hij op een Franse snelweg werd geflitst. Hij reed 196 kilometer per uur met zijn Mercedes. Hamilton moest 600 euro boete betalen en zijn rijbewijs inleveren. „Hij was zeer vriendelijk en behulpzaam”, aldus een politiewoordvoerder.

De snelheid van Hamilton is geen record. De Colombiaan Juan Pablo Montoya werd jaren geleden in Frankrijk geflitst bij 250 kilometer per uur, in de stromende regen, met een BMW X5.