Marco van Basten zeer teleurgesteld in uitlatingen Seedorf

Noordwijk. Marco van Basten is ”zeer teleurgesteld” in Clarence Seedorf omdat deze onlangs in een tv-interview verklaarde een warm gevoel bij de bondscoach te missen. De middenvelder van AC Milan zei veel te geven, maar er weinig voor terug te krijgen. ”Wij hebben juist heel veel tijd gestoken in Seedorf”, aldus Van Basten gisteravond bij een kerstdiner in Noordwijk voor de media. ”Hij vraagt veel tijd en energie.” Van Basten onthulde dat hij na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg Seedorf heeft geadviseerd mee te gaan naar Minsk voor het duel met Wit-Rusland. ”Hij gaf er echter de voorkeur aan terug te vliegen naar Milaan wegens het drukke programma en fysieke problemen. Wij hebben gevraagd dat niet te doen en ons juist warm en begripvol opgesteld toen hij besloot toch te vertrekken. Om de rust te bewaren hebben we dat ook verzwegen tegenover de media. Clarence zei: `Ik ga terug naar Milan en zie wel hoe het verder gaat met Oranje.”